Actueel

Aanvraag NHG-hypotheek eenvoudiger, sneller en goedkoper

Particulier
23-06-2021

Het aanvragen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt vanaf 1 juli eenvoudiger. Zo mogen vanaf dan brondata en andere taxatiemethoden worden gebruikt. Ook wordt het onder voorwaarden mogelijk om hypotheekgarantie af te sluiten op bestaande aflossingsvrije leningen. 

 

Vakantiewerkers inhuren? Dit zijn de regels

Zakelijk
21-06-2021

Scholieren en studenten die in de vakantie tijdelijk werk doen. Daar kunt u als bedrijf veel profijt van hebben. Maar welke regels gelden er voor werkende minderjarigen? En zijn er nog gevolgen voor uw verzekeringen?  

Wat dekt uw opstalverzekering eigenlijk?

Particulier
17-06-2021

Veel huiseigenaren besteden weinig aandacht aan hun opstalverzekering. Vaak hebben ze geen idee wat er wel en niet onder de dekking van deze verzekering valt. En dat brengt risico’s met zich mee, die flink in de papieren kunnen lopen bij schade. 

Nieuwe wet van belang voor bestuur van verenigingen en stichtingen

Zakelijk
16-06-2021

Op 1 juli moeten alle verenigingen en stichtingen voldoen aan de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Wat houdt die wet in en wat zijn de gevolgen voor u als bestuurder en voor de vereniging of stichting? 

Hoe staat het met uw cyberweerbaarheid?

Zakelijk
11-06-2021

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor een goede beveiliging van uw bedrijf. Dat geldt voor het risico op brand en inbraak, maar ook voor digitale risico’s. Toch voelt dat voor veel ondernemers niet hetzelfde. “Cyberincident? Bij mij? Dat zal wel meevallen.”

Valkuilen en risico's van cybecrime

Algemeen
09-06-2021

Veel ondernemers denken: “Wie wil mij nu hacken? Ik ben toch helemaal niet interessant?” Of: “Mijn bedrijf heeft maar een bescheiden omzet. Dus er valt toch niks te halen?”. Maar niets is minder waar. Dit zijn de grootste misverstanden over cybercrime.

Drie misvattingen over cybercrime

Algemeen
09-06-2021

Cijfers laten zien dat cybercrime een probleem is met een behoorlijke impact. Het is een serieus probleem en gaat iedereen aan. Helaas bestaan er nog altijd (hardnekkige) misstanden over cybercrime. We zijn afhankelijk van de technologie. En dat maakt het voor criminelen enorm aantrekkelijk om digitaal hun slag te slaan. Helaas bestaan er nog altijd (hardnekkige) misstanden over cybercrime, wij benoemen hier 3 belangrijke misvattingen.

Verplaatsen cyberrisico's zich?

Algemeen
09-06-2021

Waar we een paar jaar geleden alleen berichten over cyberincidenten bij grote bedrijven in het nieuws zagen zien we steeds meer dat de cyberincidenten verschuiven naar “tastbare” incidenten. Een incident dat een groot industrieel bedrijf raakt is met name vervelend voor de direct betrokkenen. Daar wordt over gesproken en dan ebt het nieuws weer weg wanneer je niet direct betrokken bent bij de onderneming. Wij hebben echter ook al enkele voorbeelden van lokale ondernemers die getroffen zijn door Ransomware (gijzelsoftware)

Pas op voor onderverzekering!

Particulier
08-06-2021

Doordat we regelmatig nieuwe spullen aanschaffen, neemt de waarde van onze bezittingen toe. Denk bijvoorbeeld aan een tv of computer, een ander bankstel of een compleet nieuwe keuken. Hierdoor kan het risico op onderverzekering ontstaan. En dat heeft vaak vervelende gevolgen als u een schade heeft. 

Starters profiteren van vrijstelling overdrachtsbelasting

Particulier
07-06-2021

In het eerste kwartaal van dit jaar is het aantal starters op de woningmarkt explosief gestegen. Ten opzichte van 2020 kochten maar liefst 64% meer jonge mensen een huis. De vrijstelling van de overdrachtsbelasting is hiervan een belangrijke oorzaak. 

Veel meer aanrijdingen met dieren

Particulier
03-06-2021

Het aantal aanrijdingen met wilde dieren is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Waren het er in 2017 nog 5.750, vorig jaar is dit opgelopen tot ruim 8.600. Vooral op de Veluwe gebeurden er veel ongelukken met onder andere wilde zwijnen en herten. 

RegioBank start campagne 'lokaal'

Algemeen
01-06-2021

RegioBank is een landelijke campagne gestart om aandacht te vragen voor het belang van de lokale ondernemer. Daarbij roept de bank de consument op “om, ook nu we allemaal weer wat meer mogen, lokaal te blijven kopen”.

Pagina's

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.