Het dak gaat eraf!

Lekker toeren in uw cabrio

Vrijheid! Wind door de haren, zonnetje erbij en heerlijk de weg op om zorgeloos te toeren in zo’n geweldige cabrio. Natuurlijk kunt u ‘m het hele jaar door rijden, maar laten we eerlijk zijn: voor de ultieme beleving hoort het dak open. Voor de prijs hoeft u het meer te laten. Naast dure exemplaren zijn er genoeg gebruikte cabrio’s te koop voor minder dan tien mille. Kortom: het dak kan eraf.

Cabrio met stel rijdt over de weg

Het gaat goed met de populariteit van cabrio’s. De afgelopen tien jaar is aantal cabriobezitters zelfs met bijna twintig procent gestegen. Ongeveer zeven van de tien kopers zijn mannen. Zij vallen vooral voor de luxere varianten. Denk aan een Audi A5, Volvo C70, BMW 3 serie of een Mercedes E-klasse.

Vrouwen laten hun oog over het algemeen wel op een ander karretje vallen dan mannen. Zij kiezen liever voor de compacte auto’s, zoals een Fiat 500, een MINI of een Citroën DS. In Europa springt de Nederlandse vrouw er trouwens wel uit. Hier zijn de vrouwen grote liefhebbers van het open dakje, vergeleken met andere Europese dames!

Vogelpoep

Bijna alle cabrio’s hebben een stoffen kap. Die heeft een andere kwetsbaarheid dan een metalen dak en vraagt wat extra aandacht. Heeft u een garage of carport? Gebruik die dan zo veel mogelijk. Hoe minder invloed de weersomstandigheden hebben op de kap, hoe langer hij meegaat. Dat geldt niet alleen voor wind en regen, maar ook – of juist – voor de zon. UV stralen veroorzaken namelijk uitdrogingsverschijnselen. En denk niet dat een schaduwrijke boom de oplossing is. Dat geeft risico op schade door vallende takken en niet te vergeten: vogelpoep.

Liefdevol wassen

Uw cabrio haalt u liever niet door de wasstraat. Ook is het onverstandig om de kap met een hogedrukspuit te wassen. Wat dan wel? De kap kort stofzuigen en daarna met water en groene zeep de kap liefdevol met de hand wassen. Uw goede zorgen worden zeker beloond. De kap zal veel langer meegaan en de kleur behouden. Uiteraard geldt dit alles niet voor de cabriolet met een metalen cabrio-dak.

Iets meer premie

Voor de verzekering van een cabrio betaalt u meestal iets meer premie dan voor een sedan uit dezelfde lijn. Dat komt omdat de (nieuw)waarde van cabrio’s hoger is. Bij een WA+ met inbraakverzekering en een all riskverzekering kan het verder meespelen dat cabrio’s kwetsbaarder zijn. En door de stoffen kap is ook de kans op schade door de weersomstandigheden groter.

Beste cabrioverzekering

Bent u op zoek naar de beste verzekering voor uw cabrio tegen de scherpste premie? De ene verzekeraar is de andere niet. Sommige hebben zich zo gespecialiseerd, dat zij de risico’s anders benaderen. Wij helpen u graag met het vinden van de cabrioverzekering die het beste bij u én uw auto past.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.