Diefstal van kentekenplaten

Kentekenplaten blijken meer dan ooit in trek bij criminelen. De gestolen platen worden bijvoorbeeld gebruikt voor ramkraken en belastingontduiking. Maar nu de benzineprijzen de pan uit rijzen, worden ze ook steeds vaker gebruikt om auto’s vol te tanken zonder te betalen.

Nieuws
Datum: 12-05-2022

Dat klinkt misschien als een vergezocht verhaal, maar volgens de politie worden er in Nederland jaarlijks ongeveer 10.000 kentekenplaten gestolen. Vooral als beide platen weg zijn is er een grote kans dat het om diefstal gaat. Is er één plaat kwijt? Dan is deze mogelijk ergens losgeraakt, bijvoorbeeld in de wasstraat, of doordat de auto zachtjes ergens tegenaan is gereden.
 
Voorkom dat je de dupe wordt van criminele praktijen en controleer regelmatig of de kentekenplaten goed vastzitten. Je kan de kentekenplaten stevig vastzetten met popnagels of extra schroeven. Of laat de plaat bij de volgende onderhoudsbeurt preventief door de garage vastzetten met speciale antidiefstalschroeven.
 
Worden je kentekenplaten toch gestolen doe dan direct aangifte bij de politie, zodat bij misbruik direct duidelijk is dat iemand anders de dader is. Denk er aan dat rijden zonder plaat niet mag en een fikse boete op kan leveren. Een nieuwe plaat is via de RDW aan te vragen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.