Energielabel voor kantoorpanden

Maakt u gebruik van een kantoorpand dat groter is dan 100 m2? Dan moet het pand vanaf 1 januari 2023 aan de voorwaarden van minimaal energielabel C voldoen. Voldoet een gebouw daar niet aan? Dan kan dit leiden tot forse boetes of zelfs sluiting van het pand.

Nieuws
Datum: 07-07-2022

Waar te beginnen?
Voer allereerst een check uit naar het energielabel van uw kantoor.

Is er (nog) geen energielabel voor uw kantoor? Zorg dan dat deze wordt aangevraagd. Vanaf 1 januari geldt er een gebruiksverbod zolang er geen toereikend energielabel geregistreerd is.

Heeft uw kantoor energielabel A, B of C? Dan voldoet het kantoor aan de norm voor 2023.

Heeft uw kantoor energielabel D t/m G? Onderneem dan tijdig voorzieningen om de kwaliteit te verbeteren.

 
Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een beslisboom en stappenplan te vinden om u op weg te helpen.
 
Wacht niet te lang!
Sommige panden kunnen met redelijk eenvoudige aanpassingen voldoen aan energielabel C. Bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen, isolatie, slimme verlichting, van het gas af of een groen dak. Houd er echter rekening mee dat verduurzamen niet van de ene op de andere dag geregeld is, zeker met de huidige schaarste aan materialen en bouwpersoneel. Wacht dus niet tot het laatste moment, maar ga zo snel mogelijk aan de slag.
 
Goed om te weten
Een energielabel is 10 jaar geldig, dus voor kantoorgebouwen met een (ouder) energielabel dat nog geldig is, gaat de nieuwe regelgeving in zodra de geldigheidstermijn verstreken is. Is alles voor nu op orde? Dan is het uiteraard verstandig om alvast vooruit te denken hoe u in de toekomst aan de eisen kunt voldoen.
 
Verzekeringen
Heeft u aanpassingen aan uw kantoorpand gedaan? Dan is het voor u goed om te weten dat dit mogelijk gevolgen heeft voor uw zakelijke verzekeringen. U wilt natuurlijk wel dat uw investeringen bij schade goed verzekerd zijn. Neem gerust contact met ons op om te bespreken of uw verzekeringen nog aansluiten bij uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.