Team Den Otter

Geschiedenis

In de jaren dertig begon Gerrit Jan den Otter, de opa van huidige eigenaar René den Otter, met het verzekeren van ‘plat glas’, waaronder in die tijd veelal aardbeien werden geteeld. Gerrit Jan had in die tijd een gemengd bedrijf. Naast zijn werk in zijn bedrijf werd hij als verzekeringsagent aangesteld door de ‘Eerste Onderlinge Broeiglasverzekeringsmaatschappij. Je hoefde daar toen nog geen diploma’s voor te hebben. Na de oorlog werd Gerrit Jan ook agent van respectievelijk de Onderlinge Boerenbrandwaarborgmaatschappij en enkele jaren later volgde een aanstelling door de Nederlandse Lloyd, het huidige Delta Lloyd.

De verzekeringsmogelijkheden werden hiermee steeds verder uitgebreid. Wim den Otter de zoon van Gerrit Jan volgde in die tijd een tuinbouwopleiding en was helemaal niet van plan om ‘in verzekeringen’ te gaan. Hij hielp zijn vader wel met bijvoorbeeld het ophalen van premies, die toen nog contant werden betaald en het verzekeren van bromfietsen en dergelijke. Wim ging toch maar cursussen volgen op het gebied van assurantiën.

Hij begon ook met het houden van mestkuikens om voldoende inkomsten te hebben. In 1971 werd Gerrit Jan benaderd door de NMS (de huidige RegioBank) om een filiaal van deze bank te beginnen. Toen bleek dat Gerrit Jan dit niet zag zitten, besloot Wim wel op dit voorstel in te gaan op zijn eigen naam. In 1977 nam hij ook de verzekeringspoot van zijn vader over maar hield hij nog wel de kippenhouderij. Opmerkelijk hierbij is, dat de familie den Otter als het ware weer terug was in de bankwereld, want de vader van Gerrit Jan was in zijn tijd de medeoprichter van de toenmalige Boerenleenbank in Kerkwijk.

René den Otter is in 1995 op het kantoor van zijn vader komen werken. In eerste instantie wilde hij hoofd van een laboratorium worden en volgde hij daarvoor ook de opleiding aan de Hogeschool in Utrecht. Met deze opleiding is hij in 1995 gestopt om zijn Assurantie B diploma te gaan halen. Dit diploma was toen nodig om een assurantiekantoor te mogen leiden. In de loop der jaren heeft René nog verschillende andere opleidingen gevolgd. In 2000 heeft René het kantoor overgenomen van zijn vader. Nu kunt u bij Den Otter terecht voor alle soorten verzekeringen, financieringen, hypotheken en bankzaken, zowel particulier als zakelijk. Ondanks dat het kantoor gegroeid is blijft de persoonlijke aandacht van vroeger een belangrijk punt.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.